Vi vil her komme ind på, hvorfor vi mener, at det er en god ide at tage en sproglig uddannelse. En sådan uddannelse kan nemlig bruges til rigtig mange ting. 

At tage sig en uddannelse er noget, der åbner rigtig mange døre. Derfor er det godt at bruge meget tid på at tænke over, hvad du skal læse. Vi vil anbefale, at du tager et kig på en sproglig uddannelse og vil her komme ind på, hvorfor vi mener, det er så god en ide med en sproglig uddannelse. 

Mange muligheder

Der er mange muligheder forbundet ved at tage en sproglig uddannelse. Det at tage en sproglig uddannelse gør, at du kan blive et væld af forskellige ting. Du kan blive lærer, du kan blive journalist, du kan arbejde inden for marketing, og du kan få et job inden for kommunikation for blot at nævne få jobmuligheder. Det er en uddannelse, der stiller dig med gode kort på hånden, når du er færdiguddannet. 

Udvid din horisont

Det at tage en sproglig uddannelse gør, at din horisont vil blive udvidet. Hvis du eksempelvis vælger at studere arabisk, italiensk eller kinesisk, lærer du ikke kun sproget at kende. Du vil i stedet få et meget dybere indblik i, hvad der gemmer sig bag sprogene: en civilisation. Hvad end det er den arabiske, kinesiske, italienske eller engelsktalende civilisation, så vil det udvide din horisont. Det vil gøre dig klogere. Det vil give dig en anden dybde og forståelse af tingene, som de er i en anden kontekst – den kontekst, du studerer sprog på. 

Bliv et andet menneske

Hvis du vælger at studere et andet sprog end dansk, vil det give dig en dybere personlighed. Forskning har vist, at hvis du taler et andet sprog, får du en anden personlighed. Det betyder selvfølgelig, at du står i en situation, hvor du kan udforske dig selv og lære dig selv bedre at kende. De mange forskellige personlighedsaspekter vil gøre det sjovere for dig at lære nye sprog. Mange personer, der taler italiensk, siger, at de føler, at de bruger deres kropssprog meget mere, når de taler italiensk, end hvis de taler dansk. 

Find sproglige uddannelser i din by

Først og fremmest skal du selvfølgelig finde et uddannelsessted nær dig. Nogle kurser og uddannelser kan klare med meget lidt fremmøde, hvor man i stedet læser meget selv hjemme eller man kan følge undervisning online. Hvis uddannelsen er mere afhængig af fremmøde og du eksempelvis bor i Horsens, så vil det være meget upraktisk at skulle til København hver dag.

Sørg derfor for at finde noget i nærheden af hvor du bor. Du kan starte med en simpel søgning på Google efter din by sammen med “sproglig uddannelse”. Så skulle der gerne dukke nogle valgmuligheder op. Hvis ikke må søgningen nok udvides til et større område som f. eks. din landsdel.

Byg broer til en anden kultur

Hvis du lærer et andet sprog end dansk, kan du være brobyggeren til den anden kultur. Hvis du eksempelvis arbejder for Udenrigsministeriet eller et marketingsfirma, som har brug for din ekspertise for at forstå situationen i Kina eller det kinesiske marked, skal de have fat i en, der kan tale kinesisk og forstår kulturen. Det er her, en sprogstuderende kan komme ind i billedet. Det er dig, der kan vise, hvordan normerne og traditionerne er i Kina. Et fint eksempel er en arabisktalende person, der kender til Arabien. Han kan sige, at det er et kæmpemæssigt no go at give hånd med venstre hånd og generelt tage imod ting med venstre hånd. Det skyldes, at araberne anser venstrehånden som afføringshånden, og den vil de ikke have noget at gøre med.