Nogle gange kan spil være en fremragende måde at udvide sit kendskab til sproget. Et godt eksempel på dette er det danske spil pludr. Pludr er simpelthen et split, hvor du har en spilleplade med 25 bogstaver stillet op som 5 x 5. Spillet går så meget kort fortalt ud på, at du skal finde så mange ord som muligt på 24 timer. Ordene skal dannes af bogstaver, der står i kontakt med hinanden.

Forklaring på ordenes betydning

Det lærerige i spillet kommer ind ved, at man kan læse nærmere om de enkelte ords betydning. På den måde kan man lære mange nye ord og ords betydninger bedre at kende. Spillet udvides hele tiden med nye ofte drilske og svære ord, så du kan sagtens støde på en del ord, som du ikke kendte i forvejen.

Eksempler på ord som ikke er så velkendte kunne være kaffekat. Du skal selvfølgelig også finde mange eksempler på almindelige ord såsom musling eller stigereol. Den gode spiller har et stort ordforråd i forvejen, og er god til at lære nye ord at kende. Pludr.dk hjælper dig godt på vejen med det fine beskrivelse, hvilket utvivlsomt har været et kæmpe arbejde.

Få hjælp fra andre i Pludrs chat

Hvis det bliver for svært, eller du bare går lidt død i at finde ord på kryds og tværs kan du få hjælp fra andre i chatten. Her kan du så få hints der hjælper dig godt på ved til at finde nogle af de svære og lange ord. Prøv Pludr og få stimuleret din hjerne godt og grundigt mens du samtidig lærer meget nyt.

Man kan få masser af tid til at gå med at søge efter drilske ord, som man ikke lige støder på hver dag eller sjove sammensatte ord. Spillet har i hvert fald en klar anbefaling herfra, og det er en fantastisk kilde til det danske sprog.