BT har en historie, som går helt tilbage til 1916, hvor det blev grundlagt af Henry Hellsen. Selv avisens form var anderledes end mange andre af datidens aviser. Faktisk havde BT præcis halv størrelse, og det var derfor en nemmere og mere praktisk avis at sidde og læse i.

BT tog navn efter BT-centralen, som havde lagt på adressen siden 1913. Senere efter internettets fremkomst har avisen også fået en digital version på bt.dk.

Fra B.T over BT til den digitale version på bt.dk

Som alle andre traditionelle trykte aviser og dagblade har BT også være presset med faldende oplag. Derfor har man nu en meget stor hjemmeside med nyheder på bt.dk. Først hed BT egentligt B.T., men de to punktummer blev fjernet for at være mere moderne.

På online-udgaven tjener man så penge gennem reklameindtægter. En side som bt.dk har rigtigt mange besøgende, og derfor avisen have en del indtægter fra annoncører.

BT.dk som kilde til sproget

Aviser er generelt altid gode kilder til sproget, fordi man kan følge sprogets udvikling ved at læse såvel gamle som nye udgaver. Hvilke ord og vendinger bruges og hvordan omtales forskellige emner. Derfor har vi også medtaget bt.dk som kilde til sproget.

BT udgives i dag af Berlinske Media, og avisen har Michael Dyrby som ansvarshavende chefredaktør og Jonas Kuld Rathje som chefredaktør. Derudover har BT en række forskellige redaktionschefer med ansvar for hver sit område.

Kig jævnligt forbi bt.dk, da det er en glimrende kilde til det danske sprog. Hvis du bruger e-avisen meget, så overvej om du ikke skulle tegne abonnement, og giv lidt tilbage for de gode nyhedsartikler. Det er trods alt sådan vi kan hjælpe de danske kendte og traditionelle aviser med at overleve i den digitale tidsalder.