Selvom vi sidder og taster løs på vores tastaturer som aldrig før, så staver rigtig mange af os desværre alt for dårligt. Hvis du er interesseret i sprog, så kan selv de mindste stavefejl være særdeles frustrerende. Den gode nyhed er dog, at du med en smule indsats faktisk kan slippe af med alle de irriterende stavefejl. Sådan gør du.

Invester i ordbøger

For at gøre alvor af dit nye projekt, så er det naturligvis vigtigt at du har de rette redskaber. Det vil derfor være en god idé, at bruge lidt penge på en række opslagværker i enten fysisk eller digitalt format eller muligvis et godt sprogkursus. Selv hvis du nu ikke skulle have pengene til det i dit budget, så  vil det dog alligevel være en god løsning f.eks. at investere i nogle gode ordbøger og stavebøger. Lån penge hurtigt, hvis du allerede nu ønsker at komme i gang. I sidste ende er det nemlig ikke det helt store beløb det drejer sig om.

Sørg for at øve dig

Når du så føler dig en kende mere tryg, så er det nu på tide at øve dig så meget som muligt. Dette kan gøres på en hel del forskellige måder:

  • Læs bøger: selvom det er fristende at vælge ens tablet i stedet for en god bog, så er det nu selvdisciplinen skal testes. Der er nemlig intet der kan erstatte litteratur, når det kommer til stavning.
  • Skriv en masse: for at forbedre din stavning, så findes der ikke meget der slår at skrive. Uanset om du gør dette på en blok papir eller foran tastaturet, så vil du efter ganske kort tid føle dig langt mere sikker i din stavning.
  • Gå din stavning efter i sømmene: efter du har så har skrevet, så er det nu vigtigt at gå din tekst efter i sømmene. Dette er nemlig en af de bedste måder til at opdage eventuelle fejl.

Have et godt staveprogram: ved at installere et godt staveprogram i dit tekstbehandlingsprogram, så vil du nu helt automatisk få en hjælpende hånd med på vejen.