Drømmer du om at undervise den næste generation? Ønsker du at føre og støtte børn og unges udvikling? Er du god til forstå børn og deres tav? Kan du lide at planlægge, formidle og hjælpe? Hvis du går og drømmer om at blive skolelærer, er læreruddannelsen stedet for dig. Der er uddannelser i hele landet, så du kan gøre din drøm til virkelighed.

Læreruddannelsen er starten på drømmen

For at opnå din drøm om at blive lærer i folkeskolen, er læreruddannelsen et godt sted at starte. På denne uddannelse får du både pædagogiske færdigheder, og du lærer at undervise i netop de fag, du ønsker. Det er en 4-årig professionsbachelor og uddannelsesstederne er fordelt ud over hele landet. Hvis du allerede har en bachelor eller kandidatgrad, kan du tage en læreruddannelse med merit.

Sådan bliver du optaget

For at kunne komme ind på den ordinære læreruddannelsen skal du have gennemført en gymnasial eksamen. For at blive optaget på kvote 1 skal du samtidig have minimum 7 som gennemsnit fra gymnasiet. Derefter er der gode muligheder for at blive optaget på et af landets mange uddannelsessteder. Hvis du ikke har dette gennemsnit, kan du søge ind på kvote 2. Uddannelsen ligger i alle de store studiebyer København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer som Lemvig, Jelling og Rønne. Der er dermed mulighed for at du kan få den studietid, du drømmer om.

Det kan du forvente af læreruddannelsen

På uddannelsen lærer du først lærernes grundfaglighed, dette inkluderer pædagogik, lærerfaglighed og almen dannelse. Du skal vælge, hvilke undervisningsfag du ønsker. Dette valg vil forme din uddannelse. Du skal have tre fag, hvor et af dem sædvanligvis er dansk eller matematik. Igennem uddannelsen vil du komme i praktik og din uddannelse som skolelærer afsluttes med et bachelorprojekt.

Din fremtid som skolelærer

Med en læreruddannelse i hatten kan du se frem til at arbejde som folkeskolelærer, lærer på en privatskole eller efterskole. Din løn afhænger af dine valg, hvis du ønsker at smugkigge på den fremtidige indkomst, så find svaret her. Der er ikke megen ledighed for nyuddannede lærer, så dine chancer for at få et job efter endt uddannelse er stor. Hvis du derimod ønsker at fortsætte dit uddannelsesforløb er der flere muligheder for at videreuddanne dig. Måske drømmer du om en pædagogisk diplomuddannelse, en kandidat grad eller en efteruddannelse som praktikvejleder.