I dag findes der ikke længere kun en enkelt måde at foretage landmåling. Man kan foretage landmåling på land, men man kan også måle fra luften med en drone. Drtoneteknologi er blevet megetpopulært inden landmåling, men hvordan foregår en dronemåling? Det kan du læse lidt mere om her.

Hvad er dronemåling?

Dronemåling er når man udfører landmåleropgaver ved hjælp af en drone. Med en drone kan man nemt og enkelt få overblik over et større areal, som det kan være svært at overskue når man selv står på land.

Med en dronemåling, får man med andre ord et helhedsbillede af landskabet. Man kan bruge målingen til for eksempel at skabe en 3D-model, højdekurver, ortofotos, video eller enkeltbilleder af området. Droneteknologi har på mange måder revolutioneret landmåling, fordi det er blvet meget nemmere at få overblik over et stort område og skabe modeller ud fra eksakte data.

Hvad kan jeg bruge dronemåling til

Hvis man skal bruge dronemåling, kan man for eksempel få dronemåling af diger. Dette med henblik på fremtidig forstærkning og udbedring af diger.

Certificeret droneoperatør kan man med fordel benytte, hvis man gerne vil opmåle volumen, af for eksempel et jorddepot som man kan genskabe i 3D. Man kan også bruge droner til at tage ajourfoto, som er meget mere opdaterede end det, de fotos du ellers kan få er. Det er også en smart måde at se hvilken effekt klimaforandringer har på et stykke land, fordi man hver måned kan bruge droner for at tjekke, hvordan landskabet gradvist forandrer sig over tid. Man kan også bruge drone til at lave højdemodeller.

Inspektionsopgaver kan også laves ved hjælp af dronemåling. Og man kan også bruge en drone til opmåling og overvågning af byggepladser.

En dronemåling foregår som navnet måske tilsiger med en drone, og det er helt essentielt at det er en certificeret droneoperatør, der udfører målingen. Der er nemlig en masse regler og restriktioner for, hvad man må lave med en drone. Det er ikke sådan at man bare kan flyve rundt med den og overvåge det der passer en. Droner har dog været ekstremt smarte i forbindelse med landmåling, og har ændret drastisk på hvor hurtigt og nemt det er at tage eksakte målinger fra luften.

Droneteknologi har i stor grad udkonkurreret laserteknologi når det kommer til landmåling, og det er intet der tilsiger at denne trenden vil vende med det første. Nu kan man nemt og enkelt få eksakte data og det overblik der skal til, for at tage de bedste målinger og indsamle data og dokumentation. Der findes mange årsager til at man har brug for en landmåler, men det er vigtigt at sikre sig, at den landmåler man vælger benytter sig af den nyeste teknologi, så man får så gode målinger som overhovedet muligt.

Husk at vælge en landmåler der har en certificeret droneoperatør, så du kan få de målinger du har brug for på en ny, revolutionerende, men enkel måde. Der er mange fordele ved at vælge en god landmåler, hvis du vælger en der kan finde ud af at operere en drone, er der endnu flere.