Ferie er fantastisk. Det er her, du skaber minder. Det er her, du virkelig får slappet af. Og så er det her, du får de helt store oplevelser. Men nogle gange kan der være en lille, men betydningsfuld, sprogbarriere, der står i vejen for den helt store oplevelse. Det er derfor en hamrende god ide lige at have de vigtigste vendinger på plads, når du rejser ud i verden, hvad enten turen går til Spanien eller du skal rejse til Bulgarien hvor der ikke er mange der kan engelsk.

Hvad er klokken?

Når du er på farten, skal du ofte vide, hvad klokken er. Derfor er det en god ide at vide, hvad du skal bruge af udenlandske termer, for netop denne vending. Håndtegn er selvfølgelig også nyttige, og kan også gå an. Det fungerer bare bedre at kunne henvende sig på det lokale sprog.

Hvor meget koster det?

Ferie er ofte lig med shopping. Det er hyggeligt at gå rundt blandt lokale boder og prutte om prisen. Det kan dog blive udfordrende at prutte noget ned, hvis ikke du i første omgang kan finde ud af, hvad prisen er. De lokale er også som regel mere tilbøjelige til at rykke sig prismæssigt, hvis du kan sige lidt på lokalsproget.

Hej, farvel, god dag, god aften og tak

Høflighed er en god ide ligegyldig, hvor du befinder dig i verden. De normale høflighedstermer som hej, farvel, god dag, god aften og ikke mindst tak, er supervigtigte, når du rejser til udlandet. En lille gestus på hotellet eller måske på restauranten gør bare en stor forskel for dig og de lokale.

Ja tak og nej tak

Meget vigtige vendinger er naturligvis også ja tak og nej tak. Du bliver nemlig spurgt om mange ting på ferien. Det er derfor vigtigt at kunne sige fra og selvfølgelig også at kunne takke ja. Kan du vendingerne på lokalsproget, vil dit budskab også gå klarere igennem.

Hvor er toilettet?

Dette er en af de lidt mere praktiske vendinger, men om ikke andet en vigtig en af slagsen. Det er nemlig rigtig rart at vide, hvordan man spørger efter et toilet. Så slipper du også for at skulle ud i et grænseoverskridende skuespil, hvor du prøver at vise, hvad et toilet er og, hvor det befinder sig.

Allergier

Er du allergisk overfor noget, er det også en rigtig god ide at lære, hvad det hedder på det lokale sprog. Nogle mennesker får rigtig voldsomme allergiske reaktioner, der ligefrem kan være livsfarlige. Derfor er det rigtig godt givet ud at vide noget om netop det på det lokale sprog.

Tallene 1-10

Står du og skal bestille øl på en bar, eller er du måske i gang med at spørge om, hvor lang tid der egentlig er, før I skal tjekke ud fra hotellet, så er tallene vigtige. Udover, at det er praktisk at kende tallene, så er det også altid lidt sjovt at kunne tælle til 10 på et andet sprog. Specielt, hvis du har børn med, kan det blive en  leg for hele familien.