Selvom mange danskere ved hvad kabale er, er det de færreste der kender til ordets oprindelse. Der findes flere forskellige forklaringer på hvad ordet betyder, og det skyldes blandt andet spillets mange forskellige navne.

Kabale er for eksempel også kendt som patience og solitaire på engelsk og fransk, der er betegnelser der forklarer spillets natur. 

Et spil kabale handler nemlig om at man i sit eget selskab sætter sig ned og forsøger at få spillet til at gå op. Det kræver tålmodighed, for der er mange forskellige løsninger, og af og til er der ingen løsninger. Eller det ligner der ikke der er. Men pludselig belønnes spilleren der er grundig og tålmodig.

Ordets etymologi

Det ord vi bruger for dansk, nemlig kabale, stammer fra det hebraiske sprog. Det danske ord er dog mest inspireret af det franske ’cabale’, der i sin tid netop kommer fra det hebraiske qabbala. Ordet qabbala, siges at betyde tradition, eller noget hemmeligt på Hebraisk. I nogle kontekster oversættes det hemmelige også til noget mystisk. Det kan være mystiske traditioner, lærdomme eller læren om noget mystisk. 

Ordets historie

Denne oversættelse til det mystiske, kan forklares med ordets historie. Det siges nemlig at kabalerne enten er blevet direkte brugt af spåkoner til at spå om personers fremtid. Hvis man besøgte spåkonen, og man var god til kabale – eller havde heldet med sig – var ens fremtid lovende. Det modsat gældte hvis man ikke fik kabalen til at gå op.

Der er dog også andre historier der mener at kabalerne er et udspring af spåkonernes brug af kort til at spå om personernes fremtid. I nogle kulturer kan kabalerne også være kommet først. 

Mange mener at spillet stammer fra Frankrig, hvor mange historier og versioner af forskellige kabaler kommer fra. En specifik historie er den om Napoleon, der angiveligvis skulle have opfundet spillet da han sad i fængsel på øen Sankt Helena. Det gjorde han i ca. 1820, så om han har opfundet kabalekonceptet uden inspiration, er der tvivl om.

Det har dog resulteret i at man i dag kan spille en Napoleon kabale mange steder. I Danmark er den mest normale kabale 7-kabalen. Det kan du spille på https://gratis7kabale.dk. I dag behøver man nemlig hverken en spåkone eller at sidde i fængsel for at lave kabale. Du behøver faktisk ikke en gang et sæt kort. 

Mange spiller kabale for at samle hovedet, eventuelt for at få lidt skærmfri tid. For nogen er det en tradition på sommerferien, og for andre er det blot tidsfordriv. Det er det unikke ved kabalen, at den spilles alene. I dag kan man spille gratis 7-kabale online, så man slipper for at skulle blande og bøvle med kort.