Du har nok boet under en sten, hvis du endnu ikke har hørt om kryptovaluta og Bitcoin. Men ved du hvorfor det kaldes for kryptovaluta? I dag kaster vi lyset på hvordan den digitale valuta fik sit navn.

Hvorfor hedder det kryptovaluta?

Du kan udvikle dit sprogbrug ved at kende til historien bag kryptovaluta og hvorfor det har det navn. Kryptovaluta kan deles op i to dele: krypto og valuta. Der er tale om en digital valuta, og derfor er det naturligvis en del af navnet. Krypto er forbundet med de krypteringsteknikker, der implementeres for at sikre netværket og at gøre det til en sikker betalingsmetode. 

Du kan allerede støde på ”krypto” som en del af mange forskellige ord, og det vil sikkert også blive til en del af mange fremtidige ord. Tag fx kryptorobotter. Det dækker over de såkaldte handelsrobotter, som er blevet udviklet til at hjælpe folk over hele verden med at købe og sælge Bitcoin og andre kryptovalutaer på de rette tidspunkter.

Vidste du at Bitcoin er en forkortelse?

Der er mange som fejlagtigt tror at Bitcoin er en sammensætning af de to ord ”Bit” og ”Coin” (mønt). Men faktisk er der tale om en forkortelse af Be International Trade Coin. Her lægges de tre forbogstaver for de tre første ord sammen med Coin og voila, så har vi navnet Bitcoin. 

Hunde sælger også kryptovaluta

En anden populær kryptovaluta er Dogecoin. Her har du måske allerede gættet hvad navnet kan oversættes til på dansk, og den er god nok. Der er tale om en digital valuta, som er opkaldt efter en hund (dog på engelsk). Helt præcist startede Dogecoin ud som en joke, og blev opkaldt efter en viral hunde meme for mange år siden. 

Kan det være navnet, som har ført til den digitale valutas popularitet? Den kaldes i hvert fald for ”folkets kryptovaluta”, og forbindelsen med hunden samt navnet, som er forholdsvist nemt at huske, kan meget vel være årsagen til at mange har erhvervet denne digitale valuta. 

For mange er det sikkert nemmere at huske på Dogecoin end fx Ethereum. Netop Ethereum har det avancerede navn af en bestemt årsag. Det engelske ord ”Ether” henviser til det hypotetiske usynlige medium, som gennemtrænger universitet og giver lys mulighed for at rejse. Man kan sige at det er utroligt gennemtænkt, men er det smart i forhold til salg af digitale valuta? Det lader vi dig om at bestemme.

Hvad dælen er en NFT?

Mens det er forholdsvist nemt at forstå Bitcoin, Dogecoin og Ethereum samt kryptovaluta, kan det måske virke mere kompliceret at finde hoved og hale i NFT. Det står for det engelske ord Non-fungible token, som kan oversættes til en ikke-fungible token på dansk. Måske kender du ikke til fungible, og derfor kommer du muligvis ikke langt med den oversættelse. Her kan vi hjælpe dig med at forklare at det hele dækker over at der er tale om en digital token, der ikke har en anden kopi nogen som helst steder på kloden. Det vigtigste er blot at du danner en ide af hvad NFT’er er, da de fleste danskere nok vil omtalte dem som netop NFT’er.